WELCOMING SPEECH

Director of IPAcc

Assalamualaikum Wr. Wb.

Praise is to Allah SWT.

May the peace and blessings be upon the last Prophet and Messenger of Allah SWT, our Master, Rasulullah Muhammad SAW, his family, and his companions.
On behalf of International Program of Accounting (IPAcc), Universitas Muhammadiyah Yogyakarta (UMY), I have the pleasure to welcome you as the new students, and as a part of the family of IPAcc.
One of the objectives of IPAcc is to develop the leader, to meet the international standards, as well as to serve markets for internationally oriented graduates. Hence, we are committed to constantly thrive, ensuring teaching methods, methodology, and facilities are at the best quality possible.
To reach these goals, we have been establishing the number of collaborative arrangements with reputable domestic and international universities, which will enhance the potentials of the students with new knowledge and experiences.
The focus of IPAcc program is to help students strengthening network and developing the potentials and talent, as well as capabilities (hard and soft-skills), so that the students may compete in national and international arena with success.
May God helps us.
Aamiin and I thank you
Wassalamualaikum Wr. Wb.

Fitri Wahyuni, S.E., M. Sc

Visi dan Misi

“Menjadi program studi yang unggul di bidang akuntansi dan bisnis serta penguasaan ilmu pengetahuan dan teknologi berlandaskan nilai-nilai Islam untuk kemaslahatan umat”

1. Menyelenggarakan pendidikan di bidang akuntansi dan bisnis yang berkualitas dan berstandar internasional dengan memanfaatkan teknologi informasi dan komunikasi.
  2. Mengembangkan penelitian di bidang akuntansi dan bisnis berbasis keunikan lokal dalam penyelesaian permasalahan bangsa.
  3. Menerapkan ilmu pengetahuan di bidang akuntansi dan bisnis dalam pengembangan masyarakat secara utuh dan berkelanjutan.
  4. Mengimplementasikan nilai-nilai Islam dan gerakan Muhammadiyah pada kehidupan sehari-hari civitas akademika dan dalam pelaksanaan tri dharma perguruan tinggi.

Tujuan

Menghasilkan lulusan dan inovasi bertaraf inernasional yang memberikan manfaat kepada pengembangan masyarakat dengan berlandaskan nilai-nilai Islam.

1. Menghasilkan lulusan yang berkompeten, berkarakter Islami dan berdaya saing global.
  2. Menghasilkan inovasi untuk menyelesaikan permasalahan bangsa dan umat manusia, mengembangkan ilmu pengetahuan dan teknologi sekaligus mewujudkan keunggulan dan reputasi Universitas.
  3. Menghasilkan kontribusi nyata dalam mewujudkan masyarakat yang cerdas, dinamis dan berkemajuan.
  4. Menghasilkan sumber daya yang mampu mengintegrasikan nilai-nilai AIK dalam pengembangan ilmu pengetahuan dan teknologi